Er is geen exit voor de ECB

Er is geen exit voor de ECB. Er staat al 3000 miljard euro op de balans. Bij renteverhogingen zullen veel afschrijvingen volgen. DNB heeft hiervoor niet voor niets in 2015 een voorziening van 500 miljoen euro getroffen. De verliezen zullen via DNB, andere centrale banken en de nationale overheden moeten worden versleuteld.

ecb 250x150Tot zover enkele impressies van de hoorzitting over het ECB-beleid, die de vaste commissie Financiën van de Tweede Kamer vanochtend organiseerde. Het doel van het rondetafelgesprek is om meer inzicht te verschaffen in de monetaire politiek van de ECB, inclusief het huidige opkoopprogramma en de beleidsopties die nog overwogen worden.

Lees ook mijn position papers:
The ECB Goes Rogue
De ECB is machteloos geworden
Nieuw presidium moet Europese groei aanjagen

Dit is de link naar de agenda van de commissiebijeenkomst en de samenstelling van de expert-panels. Een overzicht van Kamervragen over het ECB-beleid vindt u hier en hier

Dit bericht is geplaatst in Centrale banken, ECB, EU, euro, Financiële sector, internationale economie, macroeconomie, Media, Nederland, politiek, rente met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.