Cobbenhagen Summit over ‘Het Europa van de regio’s’

Afgelopen vrijdag hield de Tilburg University Society de Cobbenhagen Summit 2016 in Den Bosch. Sprekers over het thema ‘Het Europa van de regio’s’ waren onder andere eurocommissaris Corina Crețu (regionaal beleid), de Belgische minister Kris Peeters (Werk, Economie en Consumenten) en Martijn Groenleer (hoogleraar Regional Law and Governance in Tilburg).

Verschillende sprekers constateerden dat de regio’s de toekomst voor Europa zijn. Waar het landen steeds minder lukt om er met elkaar uit te komen, zijn de regio’s mogelijk de redding van de Europese samenwerking, aldus hoogleraar Martijn Groenheer van de Tilburg University. Ook de Belgische visie-premier Kris Peeters zei dat hij meer geloof in de regio’s heeft, zo meldt het Brabants Dagblad. Corina Crețu sprak het gezelschap via een video-boodschap toe.

Het FD hield naar aanleiding van de derde Cobbenhagen Summit een interview met Corina Crețu EU-gelden voor opvang vluchtelingen in regio’s
De video-boodschap van Corina Crețu is beschikbaar via de link naar YouTube
In het FD verscheen tevens een interview met Kris Peeters Europese regio’s moeten meer samenwerken
Het programma van de Cobbenhagen Summit 2016 vindt u hier

Dit bericht is geplaatst in Cobbenhagen Summit, EU, Europese Commissie, macroeconomie, Media, Nederland, politiek, Tilburg University Society met de tags . Bookmark de permalink.