Cobbenhagen Summit: naar een pact van 600 Europese steden

(scienceguide.nl) – Het voorzitterschap van de EU gaat Nederland en Europa een ‘Pact van Amsterdam’ opleveren. Een netwerk van 600 steden gaat aan de slag voor innovatie, kennis en ‘smart cities’ initiatieven. “Hun kracht is dat zij van onderaf zijn ontstaan en doorgegroeid. Zulke eco-systemen komen niet door nationaal beleid tot stand.”

Tijdens de Cobbenhagen Summit in Den Bosch maakte een vertegenwoordiger van de Europese Commissie bekend, dat het ‘Europa van de Regio’s’ een nieuw verschijnsel gaat krijgen, dat minder ‘ruraal’ gericht is. Het besef leeft bij de Commissie Juncker sterk, dat de dynamiek in Europa komt van stedelijke gebieden en metropolen. Men werkt daarom aan daarop toegesneden Europese instrumenten voor beleid en investeringen van zo’n € 15 miljard.

Lees het volledige artikel

Dit bericht is geplaatst in Brabant, Cobbenhagen Summit, EU, Europese Commissie, internationale economie, macroeconomie, Nederland, politiek, ScienceGuide, Tilburg University Society met de tags , , , . Bookmark de permalink.