Cobbenhagen Summit 2017

Cobbenhagen Summit 2017

Big data en disruptie voor ondernemers

Met als thema Big data en disruptie voor ondernemers belooft de Cobbenhagen Summit 2017 een interessante en leerzame samenkomst te worden. Teasers en sprekers staan op 6 maart garant voor een aantrekkelijk programma. De avond zal in het teken staan van discussie naar aanleiding van het thema.

Teaser door Hendrik Driessen over disruptie in de kunst
Directeur van de Mr. J.H. de Pont Stichting in Tilburg, een nieuw initiatief op het gebied van de eigentijdse beeldende kunst, gefinancierd uit de nalatenschap van stichter Jan de Pont (1915-1987). Het museum, kortweg De Pont genaamd opende in 1992 zijn deuren in een voormalige wolspinnerij. Driessen organiseerde exposities van onder anderen Marlene Dumas, Roni Horn, Luc Tuymans, Gerhard Richter, Bill Viola en Jeff Wall.

Teaser door Joks Janssen, directeur Brabantkennis
Directeur BrabantKennis en bijzonder hoogleraar ruimtelijke planning en cultuurhistorie aan Wageningen University. Als stedenbouwkundige opgeleid promoveerde hij op De (re)constructie van het plattelandschap in Zuidoost-Brabant, 1920-2000. Joks Janssen heeft een voorliefde voor oude industriesteden die zich niet kunnen verlaten op een fraai stadsbeeld en waar vernieuwing en creativiteit aan de orde van de dag is. Daarom woont hij in Tilburg.

Keynote speech Maarten Camps, secretaris-generaal EZ
Maarten Camps (1964) is sinds augustus 2013 secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken. Hij was eerder topambtenaar op de ministeries van financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Camps is aanjager digitalisering rijksdienst en leidt het interdepartementale project ‘Digitaal Rijk in 2017’ voor een volledig digitaal werkende rijksoverheid. “De traditionele wijze van overheidsbeleid ontwikkelen is niet meer in alle gevallen passend”.

Keynote speech Jeroen van Glabbeek, CEO CM in Breda
Jeroen van Glabbeek is CEO en medeoprichter van CM, een wereldwijde opererende onderneming die mobiele berichten en betalingen voor een groot aantal bedrijfsprocessen aan klanten levert. Van Glabbeek is gespecialiseerd in marketing, productinnovatie en technologie en verantwoordelijk voor fusies en overnames bij CM. Sinds 2006 is het bedrijf één van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van de Benelux.

Keynote speech Emile Aarts, rector magnificus Tilburg University
Emile Aarts was eerder als decaan en hoogleraar wiskunde en informatica verbonden is aan TU/e en Chief Scientific Officer bij Philips Research Laboratories. In 1990 werd Aarts hoogleraar Computing Science aan de TU/e. Zijn onderzoek heeft betrekking op Data Science, Social Innovation Technologies en Open Innovation en hij kreeg voor zijn boeken en publicaties in tijdschriften internationale erkenning.

 

Dit bericht is geplaatst in business administration, Cobbenhagen Summit, Financiële sector, internationale economie, kredietcrisis, macroeconomie, Nederland, onderwijs, overheden, politiek, Tilburg University, Tilburg University Society met de tags . Bookmark de permalink.